Як уникнути отруєнь грибами

Чому виникають отруєння?

- вживання отруйних грибів;

- неправильне приготування умовно їстівних грибів;

- споживання старих або зіпсованих грибів;

- небезпечні «двійники» навіть серед їстівних видів.


Симптоми отруєння:

нудота, блювота, біль у животі, діарея, судоми, сильне потовиділення, різке зниження тиску, порушення роботи серця.
При появі таких ознак негайно звертайтесь до лікаря! До приїзду швидкої допомоги промийте шлунок чистою або підсоленою водою.


Щоб уникнути отруєнь:

- купуйте гриби тільки у спеціально дозволених місцях;

- збирайте лише ті гриби, які добре знаєте;

- не беріть гриби біля доріг, промзон, смітників чи небезпечних територій;

- уникайте грибів зі «спідничкою» та потовщенням у ніжці (ознаки блідої поганки, мухомора);

- не беріть старі, в’ялі, червиві чи пошкоджені гриби;

- не довіряйте міфам: смак, запах чи наявність черв’яків не вказують на безпечність гриба.

Пам’ятайте: немає жодних народних способів відрізнити отруйний гриб від їстівного.

Збережіть ці поради та поділіться з близькими – це може врятувати життя.

Поділитися: